Introducing e-learning in Aketi

Travel and project blog
Aketi is een dorp in het noorden van Congo-Kinshasa (DRC) met een bevolking van 135.000 mensen. Tot 2014 was Aketi afgesloten van de rest van de wereld. VZW Aketi is sinds 2015 in dialoog met de lokale bevolking het leven aan het verbeteren door humanitaire projecten op te starten. Een van de doelen van de vzw is de kwaliteit van onderwijs te verbeteren zodat de bevolking vaardigheden en kennis heeft om uit de armoede te kunnen geraken.

Daarom is VZW Aketi begonnen met het bouwen van klaslokalen, het maken van schoolbanken en schooluniformen, het aanvoeren van schoolborden en het stimuleren van universitaire studies zodat elk kind in Aketi maximaal toegang tot onderwijs zou krijgen. Deze zomer zullen wij zorgen voor vernieuwd schoolmateriaal in de vorm van digitale lessen. Dit heeft als voordelen dat (1) gebruikmakend van een beamer de leerstof voor heel de klas tegelijk kan geprojecteerd worden en (2) dat de leerstof makkelijk uitbreidbaar is door te werken met een centrale databank verbonden aan het internet.

Vanuit een centraal punt, het cybercafe, zal een draadloos netwerk zeven scholen bedienen. Zonnepanelen voorzien energie aan de antennes en computers. Onze taak hierin is het plaatsen van de antennes en het opleiden van de leerkrachten voor het gebruik van de computers. Dit zullen we tijdens 3 weken doen ter plaatse.

Blog posts